Tachograf og fartskriver

Ontrack Tachograf Løsning

Automatisk download af tachografdata er en vigtig proces for enhver virksomhed, der ønsker at overholde lovgivningen om køre- og hviletid.
Med Ontracks tachograf- og fartskriver-ydelser kan du automatisere hele processen og spare tid og penge.

Vores løsning til automatisk download af tachografdata sikrer, at du altid har adgang til de seneste data om dine chaufførers køre- og hviletid.
Ved at automatisere processen kan du reducere risikoen for menneskelige fejl og sikre, at du altid overholder de gældende regler og krav.

Hos Seccon-Ontrack er vi specialister i tachograf- og fartskriver-teknologi og vores ydelser er tilpasset dine behov.
Vi tilbyder en række forskellige løsninger, herunder trådløse downloads,

Automatisk download af Tachograf data.

Tachograf data skal downloades mindst 1 gang hver 90. dag, chaufførkort skal hver 28. dag. Efterlever man ikke de regler, kan det betyde bøder.

Dette kan Ontrack hjælpe med at undgå; med vores løsning kører det helt automatisk og man vil aldrig miste overblikket eller skulle bekymre sig om det igen.

Systemet er fuldt ud automatiseret, så der er intet behov for at foretage sig yderligere.

Data fra Tachograf eller fartskriver

Download af data af både lastbil og chauffør

Ontrack giver muligheden for både at downloade data fra Chaufføren og fra lastbilen. Så snart chaufføren sætter sit kort i tachografen, tjekker vores system automatisk, hvornår der skal downloades filer og downloader, hvis det er nødvendigt.

Planlagte og automatiserede downloads

Opsæt bare en regel omkring download af tachograf, som passer til ethvert behov - om det så er en gang om måneden, ugen eller på en bestemt dato eks. den første dag i måneden.

Kompatibelt med interne og eksterne tachograf-analyseværktøj

At downloade dataen er vigtigt, men hvad der er endnu vigtigere er at analysere tachograf dataen, dette kan gøres igennem en tachograf fil-analyse løsning.

Vores system har deres egen løsning: Tachogram.

Platformen giver én mulighed for at samle og analysere den nødvendige data, som nu er samlet nemt og overskueligt ét sted.

Vi har også mulighed for at integrere dataen med andre systemer som Tacho Online, idhaOnline eller Optac3,

Glem aldrig en kalibrering af tachografen Digitale tachografer kræver omkalibrering en gang hvert andet år.

Igennem vores platform har vi mulighed for at give servicepåmindelser, og også påmindelser på fartskriver og dermed undgå at få unødige bøder.

Med vores automatisk download af tachografdata får du en pålidelig og sikker måde at opbevare dine data på.
Du kan nemt få adgang til de seneste data fra din computer eller mobiltelefon, og du kan hurtigt generere rapporter og analysere dine chaufførers køre- og hviletid.

Lastbiler der køre over bro

Bedre data giver bedre planlægning

At kunne se ens fartskriverdata i realtid giver de bedste muligheder for at planlægge ruter og opgaver for chaufførerne på en mere effektiv måde. Når man som leder modtager den korrekt data omkring fartskriver, er det muligt at træffe de rigtige beslutninger omkring chaufførens arbejdstid.

Kontakt os på 72 16 1000 eller via kontakt formularen.

Ofte stillede spørgsmål om tachograf og fartskriver

1Hvor ofte skal data fra tachografen udlæses?
Tachograf Dataene skal som minimum downloades én gang hver 60. kalenderdag, og chaufførkort skal hver 21. kalenderdag.
2Hvorfor er det vigtigt at udlæse data fra fartskriver?
Det er vigtigt at udlæse data fra fartskriveren da det opbevares på masselageret som kræver at blive tømt pr. 60. kalenderdag.

Men også ift. at analysere om chaufføren har overtrådt nogle af reglerne. Det er i sidste ende formålet med fartskriveren at tjekke, hvorvidt køre- og hviletidsbestemmelserne bliver overholdt.

Samt at have dokumentation såfremt myndigheder efterspørger dette.

3Hvor lang tid skal du opbevare din førerkort- og fartskriverdata?
Tachograf-data skal opbevares i mindst 52 uger (1 år), og i nogle tilfælde længere tid f.eks. ift. overholdelse af skatteregler.
4Hvad er fjernaflæsning af fartskriver og tachograf?
På tachografer før i tiden fik man udlæst papir skiver, men med de nye elektroniske fartskrivere har man som udgangspunkt 3 muligheder for at tømme en tachograf enten: På tachografer før i tiden fik man udlæst papir skiver, men med de nye elektroniske fartskrivere har man som udgangspunkt 3 muligheder for at tømme en tachograf enten:
  • Udprint.
  • Udlæst med elektronisk læser.
  • Automatisk udlæsning med en GPS-enheden koblet sammen med tachografen, så det hele sker automatisk uden at man skal fortage sig noget.
5Hvordan kan man automatisk trådløst downloade en tachograf eller fartskriver?
Vores løsning kører helt automatisk og man vil aldrig miste overblikket, eller skulle bekymre sig om det igen. OnTrack giver muligheden for at downloade data fra både chaufføren samt fra lastbilen.

Lige så snart chaufføren sætter sit kort i tachografen, tjekker vores system automatisk hvornår der skal downloades filer, og downloader om nødvendigt.

6Hvor store er bøder ved manglende indsendelse af tachograf data?
Hvis man som virksomhed ikke indsender diagramark eller digitale data, når man er indkaldt til virksomhedskontrol, fastsættes bøden således:
6.000 kr. til virksomheden per manglende diagramark.
6.000 kr. til virksomheden per manglende dag, ved ikke er udleveret digitale oplysninger fra tachograf eller førerkort.
7Hvordan kan man læse tachograf DDD-filer?
Det er vigtigt at downloade dataene, men endnu vigtigere at analysere tachograf dataene. Dette kan nemt gøres igennem en tachograf fil-analyse løsning.

Vores system har en løsning: Tachogram.

Platformen sørger for at samle og analysere den nødvendige data ét sted. nemt og overskueligt.

8Hvor skal man gemme sine førerkort- og fartskriverfiler?
Filerne på både tachograf og førerkort skal være gemt hos virksomheden samlet og tilgængeligt, samt overholde regler om data-sikkerhed og GDPR. Filerne skal desuden være intakte og gemt i originalformatet DDD.

Der er flere måder at have filerne opbevaret, men det anbefales at have filerne gemt og tilgængeligt online eks. i et eksternt system som Ontracks eget Tachoservice.

Vi står klar til at hjælpe

Så hvis du ønsker at automatisere processen med at downloade tachografdata og samtidig spare tid og penge, så er Seccon-Ontracks tachograf- og fartskriver-ydelser den rette løsning for dig.
Kontakt os i dag for at høre mere om vores tachograf-løsninger og hvordan vi kan hjælpe dig med at overholde lovgivningen om køre- og hviletid.

Ring 72 16 10 00