Løsning mod vanvidskørsel

Ontrack har fundet en løsning til bedst muligt at sikre sig mod at danske virksomheder får taget deres biler i sager om vanvidskørsel.

Lang de fleste af de sager man ser i medierne har været sager om store hastighedsoverskridelser.
Det er her Ontracks system kan gå ind og bedst muligt sikre at danske virksomheder i ikke at får taget deres biler pga loven om vanvidskørsel.

Hvad er vanvidskørsel?

Den danske regering har i 2021 besluttet sig for en ny særlov der giver mulighed for at politiet kan konfiskere biler der er bleven ført så uansvarligt at det kan kategoriseres som vanvidsbilisme.

Vanvidskørsel er defineret som:
 • Spirituskørsel med en promille over 2,00
 • Udviser særlig hensynsløs kørsel
 • Forsætlig forvolder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed
 • Kørsel med en hastighedsoverskridelse på mere end 100 pct. ved kørsel med over 100 km/t.
 • Kørsel med en hastighed på 200 km/t. eller derover
 • Kilde: FDM

510 biler konfiskeret

510

Kilde: Rigspolitiet 1. oktober 2021

204 biler har anden ejer end føren*

40%

*anslået antal, udarbejdet fra en opgørelse fra juni 2021

Sådan virker det

 • Installation

  Du får installeret en eller flere biler med en Ontrack GPS og for kun 15 kr* tilvælger du overspeeding funktionen. Du beslutter dig for hvor meget en bil skal køre for hurtigt før du får information
 • Bilen køre for stærkt

  Uheldet er ude, og en af dine køretøjer køre for stærkt.
 • Rapport sendes

  Du modtager en rapport med alle de biler der har kørt for stærkt, med information om hvor, hvornår og hvor stort en hastighedoverskridelse der er sket.
 • Tag hånd om problemet

  Det er nu op til dig hvordan du ønsker at håndtere situartionen, rapporten er kun tilgængelig for dig eller dem du ønsker, og det er derfor 100% op til dig, om du ønsker at tage biler fra føreren, give en advarsel eller andet.

Systemet bruger HERE-maps, som er de førende indenfor online kort, og HERE-Maps kender alle hastigheder på de danske veje, og derfor har Ontracks system viden om hvor meget det er tilladt at køre samt hvor og hvornår der bliver kørt mere end det tilladte.

Systemet genere hermed rapporter som kan blive sendt direkte til hvem man ønsker, disse rapporter er muligt at skræddersy så har man kun modtager information når der er en selvbestemt stor overskridelse af en hastighedsgrænse, og dermed kun får den relevante data.

Det er derfor muligt at reagere inden det er for sent, og en bil kan komme i fare for at blive taget pga. lov om vanvidskørsel.

Hvem kan bruge systemet?

Ontracks system mod vanvidskørsel kan bruges af alle der har biler som de ikke selv køre i til dagligt, om det er håndværksmesteren, vognmanden eller et firma med biler som deres medarbejdere køre i, enten på, eller uden for arbejde.

Mange af de sager som der har været fremme i medierne er med bil der er ejet af et leasing eller udlejningsselskab, og derfor er systemet godt til disse firmaer, og det er derfor dem, der ender med at få deres bil taget .

Systemet er specielt egnet til:

 • Leasingselskaber
 • Udlejningsselskaber
 • Håndværkere med udekørende medarbejdere
 • Kurerkørsel
 • Varetransport

Koster kun 15 kr.*

Prisen for at være sikret med Ontrack system mod vanvidskørsel, er kun 15 kr. pr bil pr måned*, og denne funktion er blot en af de mange som Ontracks flådestyringssystem har.

download (1)
(Foto: Nordsjællands Politi)

Leasingselskabets våben mod vanvidskørsel

En solskinshistorie fra en af Ontracks kunder, der udlejer biler der har i samarbejde med os testet systemet og allerede haft gode resultater.

Systemet har taget en af deres lejebiler i at køre 111 km/t i 40 zone hvilket medførte at lejekontrakten blev afbrudt og bilen leveret tilbage og der er dermed ikke i risiko for at blive taget , som følge af loven om vanvidsbilisme.

Læs mere om historien, ved at trykke på knappen nedenfor

1
2

Vil du eller dit firma være sikret mod at få jeres bil taget som et følge af vanvidskørsel, eller har en anden udfordring med jeres flåde og køretøjer, står Ontrack altid klar til at hjælpe, så ring eller skriv til os i dag.

Vil i høre mere hvordan vi kan hjælpe jer - Kontakt os idag

 
 
 
Ring 72 16 10 00